2022. gada atskats

#kopiena
Dalīties:
Ikona - persona
Autors:
Nils Kuncītis
Ikona - kalendārs
28
.
12
.
2022
.

2022. gads tuvojas strauji tuvojas beigām. Tajā esam sasnieguši jaunas virsotnes. Digitālo inovāciju parks nosvinēja savu otro dzimšanas dienu un apņēmīgi turpina ceļu uz savu vīziju - sabiedrību ar augstām digitālām prasmēm!

Jaunieši ir mūsu nākotne, tāpēc talantīgākajiem bija iespēja pārbaudīt savas programmēšanas prasmes Liepājas atklātā programmēšanas olimpiāde 2022, kurā sevi varēja pārbaudīt gan 2-12 klašu skolēni, gan arī skolotāji.

Lai jaunieši varētu iepazīt mākslīgā intelekta (MI) apvāršņus – organizējām gan MI olimpiādi, gan MI talantu programmu, kurā absolventiem devām iespēju sākt karjeru kā MI speciālistiem. Augustā MI talantu programmai sagaidījām pirmo izlaidumu un otrā apmācību grupa jau cītīgi apgūst zināšanas.  Savukārt, Liepājas skolēni devās uz “IT Dienu Liepājā”, pagājušogad viņi iepazinās ar mākslīgo intelektu, šogad par digitālo mākslu un spēļu izstrādi.

Savukārt Ēnu diena 2022 bija lieliska iespēja skolēniem iepazīt tuvāk IT industriju un uzdot jautājumus nozares speciālistiem, jo bija iespēja ēnot Liepājas tehnoloģiju klastera biedrus. Bez LTK biedru iesaistes nebūtu iespējams jauniešiem dot šo neatsveramo pieredzi ielūkoties daudziem tik noslēpumainajā informācijas tehnoloģiju (IT) pasaulē.

Un kā ar pieaugušajiem? Vispirms palīdzējām daudzām dāmām jau pagājušajā gadā uzsākt digitālo biznesu ar apmācību programmu “Digital Kick” un, kāpinot apgriezienus, esam izsludinājuši praktisko apmācību ciklu “Teck Kick”, kura ietvaros jebkuram interesentam ar īsu kursu palīdzību būs iespēja apgūt dažādas praktiskas IT prasmes. Oktobrī noslēdzās pirmās apmācības “Web Kick”, kas deva pamatus mājaslapu izstrādē. Tāpat, ja sekoji līdzi IT podkāstam “Atkodē IT”, vai esi apmeklējis kādu no “IT Waffle Meetup” tīklošanās pasākumiem tad noteikti dzirdējis un redzējis daudzus no LTK biedriem!

Tāpat īstenojam veiksmīgus projektus, kuros sadarbībā ar Liepājas tehnoloģiju klastera biedriem, iedzīvinām Liepāju, izmantojot papildinātās realitātes iespējas. Mākslinieka Ulda Rubeža sienu gleznojumi tika papildināti ar papildinātās realitātes elementiem projektā “Wall Art Liepaja”, bet zudušais Liepājas arhitektūras mantojums tiek atjaunots 3D modeļu veidā projektā “3D kultūrēkas”. Šī projekta rezultāti – Liepājas Lielā Horālā sinagoga, Liepājas muzeja pirmā ēka un Liepājas Vācu teātris, būs visiem iespējams apskatīt jau janvārī.

Atbalstot sievietes tehnoloģiju jomā, bijām pasaules lielākā jaunuzņēmumu konkursa sievietēm “She Loves Tech” Baltijas un Centrālaustrumeiropas reģiona partneris, organizējot reģionālo atlasi šī gada rudenī.


Foto

Diemžēl, šim rakstam nav attēlu.

Citi raksti

Saņem jaunumus e-pastā
Paldies! Jūsu pieteikums ir saņemts!
Diemžēl, neizdevās pieteikties jaunumiem! Mēģiniet vēlreiz!