2023. gads retrospektīvā – Liepājas IT kopienas nozīmīgāko notikumu atskats

#kopiena
Dalīties:
Ikona - persona
Autors:
Aleksandrs Supruns
Ikona - kalendārs
04
.
01
.
2024
.

2023. gads Digitālo inovāciju parkam bijis rosīgs. Realizēti visdažādākie projekti tādās jomās kā digitālās prasmes, pasākumi uzņēmumiem, tīkošanās, podkāsti un arī citas foršas iniciatīvas.

Kā mums veicies? Esam darbojušies dažādos virzienos.

Digitālās prasmes

Esam kopā piedalījušies dažādos informatīvos pasākumos, lai izglītotu skolēnus, profesionāļus un sabiedrību par visdažādākajām tēmām, no konkrētām IT prasmēm līdz vispārīgām zināšanām par tehnoloģijām.

Ar Liepājas tehnoloģijas klastera biedriem esam gan viesojušies skolās, stāstot par dažādām IT profesijām, gan organizējuši meistarklases Liepājas tehnoloģiju klastera telpās.

Papildus meistarklasēm, šogad izdevās uzsākt veselas trīs talantu programmas, divas no kurām domātas, lai Liepājas jauniešiem būtu iespēja padziļināti apgūt programmēšanu, savukārt trešā ir Mākslīgā intelekta talantu programma, kas aizsākās jau trešo gadu pēc kārtas.

Par talantīgiem jauniešiem runājot, īpaši lepojamies ar tiem jauniešiem, kuriem izdevās izcīnīt balvas mūsu organizētajās programmēšanas un mākslīgā intelekta olimpiādēs!

Un, protams, spilgtākais pasākums jauniešiem, bija IT diena Liepājā 2023, kas pulcēja vairāk nekā pustūkstoti jauniešu un skolotāju no Liepājas un reģiona. Šajā konferencē jauniešiem bija iespēja klausīties un iedvesmoties no profesionāļu stāstiem, uzzinot par dažādām IT jomām un tehnoloģijām.

Uzņēmumiem

Jaunieši nebija vienīgie, kuri piedalījās dažādās Digitālo inovāciju parka organizētās aktivitātēs.

Sadarbība ar Eiropas Savienību - NextGenerationEU un Eiropas digitālās inovācijas centriem (EDIC), tika organizēti dažādas meistarklases, semināri un informatīvi pasākumi, domāti tieši uzņēmumiem. Lai sekmētu Liepājas un Latvijas uzņēmumu digitalizāciju un modernizāciju, uzņēmumiem ir pieejams gan materiāls, gan informatīvs atbalsts un Digitālo inovāciju parks, šī projekta ietvaros, organizēja dažādas apmācības par mākslīgā intelekta izmantošanu uzņēmumā, seminārus par investīciju piesaisti un dažādus citus informatīvus pasākumus.

Tīklošanās

Atskatoties uz pagājušo gadu, nevar nepieminēt patīkamās un omulīgās Liepājas IT kopienas tikšanās reizes – IT Waffle Meetup, kad, aptuveni reizi divos mēnešos, tiekamies pie vafeļu galda, lai sastaptos ar esošiem IT kopienas pārstāvjiem vai iepazītu jaunus cilvēkus! IT Waffle Meetups tīklošanās pasākums kulminējās tieši vasaras karstumā, kad Liepājas It kopiena svin savu dzimšanas dienu. Otro gadu pēc kārtas mēs svinējām dzimšanas dienu ar vērienu – pasākumā Summer Un-rest, kurā bija iespēja atpūsties Liepājas baltajās smiltīs un iedvesmoties no pasaules ranga tehnoloģiju un biznesa speciālistu pieredzes stāstiem.

Arī spēļu izstrādi un izstrādātājus aktīvi atbalstam, cieši sadarbojoties ar GameDev.LV spēļu izstrādāju biedrību. Šogad pamanījāmies organizēt GameDev Meetup Liepājā, kurā spēļu izstrādātāji un interesenti sanāca, klausījās Arvja Magones pieredzē un dalījās ar pašu stāstiem.

Liepājas tehnoloģiju klasteris

Arī Liepājas tehnoloģiju klasterim šis bija ražens gads, jo mums pa šo gadu pievienojušies 9 jaudīgi profesionāļi:

  • Inga Cēsniece – mājaslapu izstrādātāja;
  • Kaspars Frišfelds – datu analītiķis un automatizācijas sistēmu speciālists;
  • Gundars Čiževskis – grafiskais dizaineris un fotogrāfs;
  • Vitalijs Muzaļovs – uzņēmumu procesu digitalizācijas speciālists;
  • Sebastiaan Hols – uzņēmējs un programmatūras izstrādātājs;
  • Juris Tabūns – mājaslapu izstrādātājs un mārketinga speciālists;
  • Ričards Prūsis – programmatūras izstrādātājs un automatizāciju speciālists;
  • Kristaps Kozlovskis – datu monitoringa inženieris, programmētājs un kiberdrošības speciālists.

Citi projekti

Bez visiem šiem, bija arī dažādi citi projekti, kuros ņēmām dalību vai aktīvi atbalstījām, piemēram, OD4GROWTH, kura ietvaros tika reorganizēti Liepājas pilsētas dati, ar mērķi tos padarīt pieejamākus un pārskatāmākus, Eiropas atvērto datu iniciatīvas ietvaros.

2023. gadā noslēdzām un Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolā prezentējām trešo mobilo aplikāciju Liepājas 3D kultūrēku projektā. Šīs aplikācijas, līdzīgi kā divu pārējo, mērķis ir ļaut papildinātā realitātē apskatīt celtnes, kas nav saglabājušās līdz mūsdienām.

Atkodē IT podkāsts

Pagājušajā gadā esam bijuši naski intervētāji un pamanījāmies publicēt sešas podkāsta “Atkodē IT” epizodes.

Kopā ar profesionāļiem runājām par kiberdrošību, spēļu izstrādi, lietotāja pieredzi, 3D vizualizāciju, IT kopienām Latvijā, jaunuzņēmumu dibināšanu un vadīšanu, 3D modelēšanu un sieviešu iespējošanu IT jomā.

Inovēsim arī 2024. gadā

Atskatoties uz 2023. gadu, mēs redzam ne tikai tehnoloģiju un izglītības sasniegumus, bet arī kopienas spēku un sadarbības nozīmi.

Katrs pasākums, katra meistarklase, un katrs dalībnieks ir devis savu ieguldījumu, lai attīstītu Liepājas IT kopienu, tāpēc esam pārliecināti, ka 2024. gads būs vēl ražīgāks un jaudīgāks.

Uz sadarbību un jauniem sasniegumiem 2024. gadā!

Foto

Diemžēl, šim rakstam nav attēlu.

Citi raksti

Saņem jaunumus e-pastā
Paldies! Jūsu pieteikums ir saņemts!
Diemžēl, neizdevās pieteikties jaunumiem! Mēģiniet vēlreiz!